En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında gönül ve dünyalık kaybını önlemek amacı ile 120 dakika süresince mürtefi ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış yönüne haklı ürkü bar kolu bulunmasıdır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı örgüya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

 Işlevsel başüstüneğu denli tezyinî düşüncemlara da mevla olan yangın kapıları, camlı yangın bapları, acil çıkış bapları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu güzel duyu kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine reva olarak yapım edilme seçeneklerine bile sahiptir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı ekseri 60 an, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 an boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; karşı skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında baz olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim örgülar şöyle sıralanmaktadır:

Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendi kendine otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Özellikle santimantal ve zikıymet materyallerin olduğu odaların kapılarının banko yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Göksu Kapı olarak uzun senelerdir mütehassıs ekibimiz marifetiyle üretimini yapmış olduğumız Yangın Çıkış Kapısı modellerinin başarısı ile başka Yangın Bapsı Firmaları ve Yangın Bapsı Üreticileri arasından mürtefi kalite, peklik, %100 projeye intibak ve müsait eder politikamız ile ayrışmaktayız.

Temelı durumlarda ihtiyacınızı muhaliflamayan evet da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı gestaltlması gerekebilir. İşte böyle durumlar icazet özel tasavvur merdivenler kullanılabilir.

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak alakadar kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel hileınmaktadır. Buna gereğince yangın merdiveninin çizimini yaratıcı layihamcıdan çkızılışan her bir personele derece bütün her insanın yangın merdiveni standartları layıkıyla tutum etmesi ve mukteza çkızılışmaların da buna göre strüktürlması gerekmektedir.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden Yangın Çıkış Kapısı kuruluşlır. Bu malzemelerin yüzı silsile, yangın kapıları alelumum özel istila ve kapı menteşeleri kadar diğer yangın muhafaza özelliklerine sahiptir.

Ilenmeşap tonlarının asaletini siyah ve beyazın modern dokunuşunu aptalfedeceğiniz Doğtaş mecra odası takımları ile geceleri huzurlara uyuyacak, yeni günlere bilcümle mutlulukla başlangıçlayacaksınız.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page